Granskning: MegaModz Xbox One anpassad kontroller

Granskning: MegaModz Xbox One anpassad kontroller

De goda

Dessa tumsticks i aluminium är fantastiska

Byggnaden hade inga överlappande delar som kände sig skarpa eller påträngande

Den magnetiska swappable dpad och cirkel pad var en otroligt fin touch

Det dåliga

Den texturerade ryggen jag valde var inte ett bra val

Det fanns inga mods och ryggspaddlar för den modell jag byggde

Även om det är en fantastisk funktion kan den magnetiska dpad och cirkelplattan vara problematisk om små kan få kontrollen

Anpassade regulatorföretag är ett dussin ett dussin idag. De största frågorna vi vanligtvis stöter på var att många bitar verkar dåligt tillverkade och inte kan ta mycket missbruk. Heck, inte så länge sedan, krossade jag R2 och L2-knapparna på en anpassad PS4-kontroller vid en olycka. Dessa fly-by-night controller-företag kan vara en dyr chansning, så när MegaModz slog oss för att ta sina kontroller för en snurr, förväntade jag mig mer av den typiska skit-showen. Vad jag fick var inte halvt dåligt.

Till att börja med skapade vi två kontroller, en för PS4 och en för Xbox One. Det finns en bra bit att ta itu med PS4-en, så jag ska hålla den recensionen långt ifrån Xbox One-versionen. Jag kunde besöka deras webbplats, bygga min favorit controller med och det var det.

Ärligt talat tog det inte mer än fem minuter att helt bygga kontrollerna för båda konsolerna. MegaModz har faktiskt en ganska jävla bra webbplats för att göra gärningen. Båda anlände bara några dagar efter att den första beställningen gjordes och jag tog genast till Xbox One, eftersom det finns några recensioner jag behövde för att få gjort.

När jag beställde min Xbox One-kontroller kunde jag bygga den till nästan mina kompletta specifikationer när det gällde estetiken. Jag valde samma kromatiska lila som jag valde när jag ursprungligen gjorde den senaste PS4 anpassade kontrollgranskningen och valde den texturerade röda och svarta ryggen. Ja, det ser ut som att någon med en blodig näsa nysade på baksidan av min kontroller. Det var inte det bästa designvalet, för att vara ärlig. Efter att ha tagit emot styrenheten och granskat konstruktionen sattes den samman ordentligt och det fanns inga platser som kändes felaktiga eller skarpa, vilket är ett bra tecken.

megamodz-styrenhet

När det kom till tillgängliga funktioner var Xbox One-kontrollern inte super överst. Det finns inga mods eller speciella programmerbara knappar på det som kommer att göra en stor förändring av saker. Jag valde aluminiumtumpar och aluminium-pad och skiva, eftersom de var de snyggare funktionerna på listan. Som det visar sig är de här funktionerna själva en viktig bidragsgivare till varför jag älskar den här kontrollen i slutet av dagen.

Jag valde också att få dem att skicka en laddningskabel för jag antog att om det alternativet presenterades för mig, pratade vi också om att ha ett uppladdningsbart batteri i styrenheten. Det var det inte, men den extra kabeln kommer att tjäna mig bra. Jag beställde också några gummerade täckskydd med det, jag slutade inte riktigt använda dem eftersom aluminiumstiften var så jävla bra.

megamodz-styrenhet

Naturligtvis är detta inte en perfekt kontroller. En del av detta beror på att den röda strukturerade delen på kontrollerns baksida inte riktigt känns bra i mina händer. Om jag var tvungen att gå tillbaka och bygga om den här handkontrollen, skulle jag ha valt soft touch-alternativet istället för att välja att använda de strukturerade handtagen. Det känns som om någon dribblade plast över hela ryggen, vilket egentligen är vad dessa grepp är. Även om det också var en av mina favorit saker på MegaModz-kontrollen, skulle jag helt varna alla med barn om att lägga till magnetisk dpad och cirkelplatta till styrenheten. Efter en av mina första användningar befriade min yngste son cirkeldynan från styrenheten och gömde den, vilket fick mig att vända huset upp och ner i ett försök att hitta det, vilket jag slutligen gjorde.

Jag har aldrig haft nöjet att använda en Xbox One Elite-kontroller och jag har fått höra från några anpassade controller-källor att de är så bra att de effektivt negerar någon anledning att köpa en anpassad Xbox One-controller. Med detta sagt var designen av MegaModz Xbox One-kontrollen överlag ganska fantastisk. Ja, jag hade några upphängningar med delar av designvalen som jag gjorde och för att vara ärlig är deras inte det billigaste alternativet, eftersom en anpassad kontroller kommer att kosta dig över $ 100. Men den övergripande kvaliteten var inte dålig och den överlevde tillräckligt med missbruk och slitage utan att helt falla sönder för att betraktas som ett värdigt köp.

Sammantaget verkar MegaModz faktiskt sälja en ganska anständig produkt. Med tanke på hastigheten de verkar få ut dessa och kvaliteten på deras byggnader, var det inte för mycket att klaga på här. Var försiktig när du väljer dina kroppsstil, eftersom den texturerade ryggen kändes ganska dålig.

För fler spelnyheter och recensioner, se till att kolla in:

De goda

Dessa tumsticks i aluminium är fantastiska

Byggnaden hade inga överlappande delar som kände sig skarpa eller påträngande

Den magnetiska swappable dpad och cirkel pad var en otroligt fin touch

Det dåliga

Den texturerade ryggen jag valde var inte ett bra val

Det fanns inga mods och ryggspaddlar för den modell jag byggde

Även om det är en fantastisk funktion kan den magnetiska dpad och cirkelplattan vara problematisk om små kan få kontrollen