Internet är anledningen till att jag inte längre tycker om videospel

Internet är anledningen till att jag inte längre tycker om videospel

Tillbaka på dagen (sent på 90-talet) kunde jag sitta i timmar och fördjupa mig i nästan alla videospel. Jag skulle hitta varje hemlighet, skulle inte lämna någon sten orörd, och för vad? Ingenting annat än personlig tillfredsställelse. Det fanns inget sätt att dela det med vänner utanför ett fast telefonsamtal, och det fanns definitivt inget prestationssystem för att hålla jämna steg med all din spelstorhet. Du gjorde det för att det var kul.

Jag är inte säker på att jag vet hur man spelar så längre.

Nu finns det många anledningar till att saker har förändrats – en, jag är äldre nu och jag har inte den tid jag brukade. De rosfärgade glasögonen i min ungdom har också tagits bort och avslöjat en mycket grimmigare verklighet som har förstört all fantasi jag kan ha haft vid en tidpunkt, men också, jag skyller på internet och det konstiga behovet av att spela med vänner för att visa dina färdigheter och redskap. Ta till exempel en spelkväll nyligen. Jag gick gärna på (recension kommer snart), ensam när alla mina IRL och onlinevänner började spela för kvällen.

fortnite säsong 5 växla rörelsekontroller samsung not 9 videospel

Det blev denna konstiga skyldighet att leka med dem, och det gjorde jag också. Jag slutade spela något jag tyckte om att sedan slingra mig runt i en Discord-kanal i en timme och försökte organisera människor medan jag väntade på att andra skulle äta, röka, vad som helst, bara för att spela ett spel jag inte riktigt ville spela. Det är inte att säga att jag inte tycker om att spela med dem, vi hade ganska kul på nyligen, men igen, det kommer helt enkelt att vara nattens smak, och vi kommer snart till ett annat spel. Det måste finnas en balans.

Men med det ständigt växande Steam-biblioteket och den ständigt krympande plånboken kommer en uppenbar fråga – alla de pengar jag har haft att spendera för att hålla jämna steg med vad trendiga spel människor (mina vänner) spelar. Istället för att spendera pengar på de spel jag får spela, spenderar jag pengar på de spel som mina vänner spelar. Ja, det här är mitt eget fel, jag förstår det, men jag garanterar att jag inte är den enda personen som känner detta. Jag tror att vi ibland känner för att vi spelar med andra, vi måste. Spelströmning och spelabonnemangstjänster kan hjälpa till.

xbox-spelkort

Detta började faktiskt som ett nyhetsinlägg, så låt mig ta tillbaka det här. Xbox Game Pass går riktigt bra, enligt och Microsoft. Games Pass-medlemmar spenderar 20% mer tid på att spela spel och har spelat 40% fler titlar. Det är fantastiska nyheter och ger ett mycket gediget användningsfall för spelets framtid. Vi vet redan att spelströmmar kommer att bli nästa stora sak de närmaste åren, men därmed kommer tjänster som Xbox Game Pass och Origin Access Premier som erbjuder ett Netflix-liknande sätt att leverera spelinnehåll.

Att veta att jag har all denna tillgång till olika spel för en liten månadsavgift kommer säkert att hjälpa mig att bryta mig bort från önskan att spendera pengar på spel för att spela med mina vänner, och förhoppningsvis sätta mig tillbaka i tänkesättet för att njuta. Den här typen av åtkomst kommer inte bara att ge mest pengar för pengarna utan också sätta tillbaka fokus på berättelser och upplevelser otaliga spel erbjuder som jag aldrig kommer att ha en bankrulle att köpa.

Det här var ett konstigt inlägg, och jag kommer förmodligen att se över detta inom en snar framtid, men TL; DR-versionen: Jag måste börja spela av rätt skäl igen och nyheter som det ovan är en lovande framtid för spel.

För fler spelnyheter och recensioner, se till att kolla in: