iPhone XS Max känns som en dunkande majestätisk enhörning mot köttet från mina ovärdiga händer

iPhone XS Max känns som en dunkande majestätisk enhörning mot köttet från mina ovärdiga händer

Jag såg Apple iPhone XS Max från hela rummet. Där stod den, OLED-skärmen grubby med svettiga, granola bar smörjade fingeravtryck från tekniska journalister och PR-hack. Det fanns något i luften, förutom den stinkande stanken av skäggolja, pumpakrydda lattes och butiksköpta croissanter. Det var en konstig typ av romantisk fuktighet, jag visste att jag var tvungen att den här telefonen, känna hur den känns, ta tag i vikten i min handflata.

När jag kom närmare kände jag att 6,5-tums skärmen sträckte sig till mig. Jag började mig förbi en giggle av Apple-ingenjörer och justerade snyggt sina pikétröjor som om de åtminstone visste vad en kemtvättstjänst är. När jag kom närmare kände jag redan kvaliteten på iPhone XS Max. Jag hade redan känt iPhone XR, vilket gjorde att jag bara ville ha mer. Mer skärm, mer hack, mer ram. Jag var tvungen att ha Max i mina händer.

Vem bryr sig om vi måste betala extra för donglar nu eller att Apple har avbrutit fyra iPhone-modeller, jag var på väg att bli intim med den största telefonen Apple någonsin har gjort. Visst, jag har hållit en iPad under ett gott gråt när jag läste en Nicolas Sparks roman, men det var annorlunda. Nu var jag på en allmän plats och hade kläder och var inte täckt av våt potpurri.

Apple iPhone XS Max

När jag närmade mig såg jag Apple Watch 4-skärmen och hånade. Jag kommer att spåra min hjärtfrekvens på det gammaldags sättet tack – genom att anstränga mig för att använda badrummet vid motorvägsstopp utan att passera. Slutligen stod jag framför iPhone Max.

Dess stora storlek var först svår att ta in, men jag svällde min rädsla och sträckte mig ner för att slå mina varma, pulserande fingrar runt det fortfarande svala utsidan. Dess OLED glödde av uppskattningen av en älskare som stod i ett hotellfönster på en tropisk ö, hår som blåste i vinden, en färsk ostplatta spridd över golvet och också fastnat i varje tänkbar kroppsspricka. Jag tog det långsamt upp, mitt andedräkt var grunt, det hade ingen andedräkt. Jag andade när den fyllde min hand med klibbigt och rent elektroniskt nöje.

Sedan kastade jag den på marken.

För vem fan bryr sig om hur en iPhone känns i din hand? När evenemanget var över hade jag inte mindre än åtta iPhone XS- och iPhone XS Max-telefonfodral i min inkorg. Den kalla sanningen är att konsumenter inte går runt med nakna iPhones, de slår ett fodral på dem så snabbt som möjligt. Det ömtåliga ekosystemet i iPhone kräver det.

Från telefonernas faktiska bräcklighet till de dyra kraven från certifierade skärmreparationstjänster, nästan alla iPhone-användare stänger snabbt sin telefon i ett fodral. Att romantisera hur en telefon känns när du bara ska hålla den låst i ett fodral är ett snett sätt att konsumera teknik.

För mer Apple och tekniska nyheter, kolla in: