Islands of Nyne är det bästa Battle Royale-spelet som ingen spelar

Islands of Nyne är det bästa Battle Royale-spelet som ingen spelar

Jag har tillbringat en hel del tid med sådana som, och. Min första introduktion till genren var med – spelet som kombinerade hantverk och överlevnad och kändes väldigt mycket som en film. Jag har haft alla dessa spel, men jag är inte säker på att jag har haft något av dem som jag har.

är för närvarande i Steam Early Access och är tillgänglig för $ 24,99. Den har sci-fi-inställningar, en relativt stor och mycket engagerande karta och olika vapen för att skicka dina fiender med och rustning för att skydda dig själv i slagsmål. Kartan känns bättre än de flesta andra BR-spel och tack vare dess sci-fi-inställning möjliggör det några ganska intressanta platser. Liksom många Battle Royale-titlar kan du antingen spela solo, duon eller trupper. Ja, det finns buggar, och ja, det behöver arbete, men det är därför det är i Early Access. För mig känns vapenspelningen bättre än alla andra aktuella strids royale-alternativ, men det sorgliga faktum är att ingen spelar det jävla spelet.

Jag har ännu inte spelat en solo- eller duomatch där en fullständig lobby på 50 var närvarande. Developer Define Human Studios är uppenbarligen medveten om detta, eftersom lobbyn som börjar utan hela antalet spelare är något skalad, genom att den inkräktande cirkeln rör sig snabbare och blir mindre mycket snabbare och tvingar spelare till slagsmål. En typisk runda med 12-20 personer varar cirka 10 minuter. Detta hjälper till att förhindra att saker blir för långsamma på grund av den lilla spelarbasen, men samtidigt hindrar det dig från att uppskatta spelet till fullo.

öarna i nyne

När man tittar på Steam-recensioner är det uppenbart att människor tycker om spelet, men igen spelar ingen. Och detta blir en ond cirkel. Även med sin fantastiska karta och olika vapen ser folk att ingen spelar och vägrar att betala $ 25 för ett dött spel. Jag förstår det, men vad är svaret?

På grund av spel som och att de är gratis att spela har många spelare några konstiga förväntningar på vad ett Battle Royale-spel borde vara. Men saken är att dessa utvecklare har enorma bankrullar och har råd att göra spelet gratis för att få in spelare. Jag antar att Define Human Studios inte har den lyxen, och prislappen ensam är förmodligen en viktig faktor för att vända spelare bort. Kan det dra nytta av en gratis-att-spela-modell? Nästan säkert, men då måste du fylla ditt spel med sätt att tjäna pengar, och då blir det ett kyckling- och äggscenario. ”Ingen spelar vårt spel, låt oss göra det gratis att spela. Men ingen spelar, så hur kan vi utveckla och uppmuntra människor att köpa skinn och andra kosmetika så att vi kan fortsätta utvecklingen? “

Jag är bara journalist, jag vet inte svaren på dessa frågor, men det jag vet är att det är kul och jag kunde se mig själv spela det en stund. Jag hoppas bara att andra spelare känner på samma sätt.

För fler spelnyheter och recensioner, se till att kolla in: