Jag gungar fortfarande på en iPhone 5S och ärligt talat bryr jag mig inte ens

Jag gungar fortfarande på en iPhone 5S och ärligt talat bryr jag mig inte ens

Kan jag erkänna något? Jag har ingen förståelse för vårt samhälls besatthet av nya telefoner. . Varje artikel jag läser på den här webbplatsen (eller webbplatser som oss) om att nya iPhone-bilder läcks ut eller de senaste iPad-funktionerna skickar mig till en “gammal man skriker på molnet” på kortare tid än det tog den sista. ”DET ÄR BARA EN TELEFON”, skriker jag när mina medarbetare går längre och längre bort och ringer säkerhet eftersom de inte är mina medarbetare och jag står byxlös utanför en Starbucks. “Jag känner mig som att jag tar galen piller.”

Åh, ja, förresten, jag har fortfarande en iPhone SE.

Lita på mig, jag vet vad du tänker. Jag har hört allt tidigare. Jag har uthärdat de blickar med sidoögon, de upprörda gasningarna och det oändliga hånet varje gång jag har dragit ut mitt SE sedan den dag jag köpte det (jag kommer inte ihåg exakt när, men jag minns vagt att Harlem Shake var populär). Som det visar sig, uppenbarligen rövhålet för att inte vilja vänta utanför en Apple-butik i tre dagar för att spendera två veckors lön på en telefon med lite bättre pixelkvalitet och jag vet inte, personliga emojis eller någon annan värdelös skit?

Här är mitt problem med Apple

Varje år säljs samma historia om företagets senaste modell som är lika viktig för mänsklighetens utveckling som den motsatta tummen och skivbrödet tillsammans. Det är omdefinierad innovation, det är vad Tesla skulle ha gjort om han hade det är en dunkande majestätisk enhörning i din handflata.

Det har kommit till den punkt där även iPhone-användare parodierar den grandiosa, självviktiga självmodighet som Apple behandlar sina produktreleaser med.

Detta säger en sak för mig: de nya modellerna är inte byggda för att hålla mer än ett par år. Fan, de fungerar inte ens under företagets allt mer löjliga avtäckningsceremonier halva tiden. Varför driver Apple ständigt nya iOS-uppdateringar på användare med “äldre” telefoner? Apple medger till och med att de nya modellerna inte är tänkta att vara längre än ett år, vilket direkt strider mot den ”konservativa” treårsberäkningen som skröt under företagets iPhone 7-miljörapport förra året.

IPhone SE är fortfarande GET

Min iPhone SE? Den här saken byggdes för uthållighet, babyyy. Jag släppte min ut ur ett andra berättelsefönster i en pöl igår, och när jag kom för att plocka upp den en halvtimme senare (jag åt en hoagie som skulle ignoreras), körde den fortfarande spelet Words With Friends som hade tvingade mig att slänga det ut genom fönstret i första hand. Sluta bygga fyra bokstäver jag inte kan lägga till, moster DIANE. DETTA ÄR INTE TETRIS.

Jag antar att jag bara alltid har anpassat mig till Bill Burrs uppfattning om Steve Jobs – att han var en pretentiös kreditgris som år efter år slog till sin mest lojala fansbas under häftig applåder. ”Ny telefon passar inte den gamla laddaren. Det här är din hjälte? ”

De nya iPhone-enheterna är en perfekt inkapsling av det. De är samma sak som de alltid har varit, bara lite större, mer brytbara och med skitigare WiFi / hörlurar som du måste köpa separat. Och vilket fynd på bara $ 1499! Ännu en applåd för spöken Nerd Jesus!

Och se, jag vet vilka uppoffringar jag har fått för att hålla mig till min tro. Min iPhone SE har bildkvaliteten på en potatis. Det har svaga signaler i områden som det förmodligen inte borde. Det är långsammare än det borde vara-åh vänta det var Apples fel. Det kan innehålla cirka sex låtar åt gången innan lagringen är full. “Hämtar du fortfarande låtar till din telefon, Jared?” Ja, eftersom WiFi på Planet Fitness jag går till suger och hindrar mig från att lyssna på Spotify, SÅ DÄR.

Men att hantera allt detta * fortfarande * slår att behöva bli full bara för att fylla tomrummet i min själ med en ny leksak. Jag menar, på allvar, hur ska man göra något annat än att skratta åt platsen för något så patetiskt som det här?

Scener utanför Apple Store i Orchard Road före lanseringen av iPhone XS, XS Max och XR i morgon. Rörelsen är ordnad och säkerhetsinformation de som står i linje med vad som ska göras. Vi tittar på en lång lång väntan på dem i kön. pic.twitter.com/my07JLrStB

– Matthew Mohan (@MatthewMohanCNA) 20 september 2018

Jag kan bara hoppas att varje enskild person i den linjen tvingades dricka sin egen piss för att överleva vid ett tillfälle. Jag tilldelar er alla nollpoäng, och må Gud vara barmhärtig över era själar.

Så ja, avslutningsvis: Jag håller fast vid min iPhone SE fram till dagen den dör. Vid vilken tidpunkt kommer jag förmodligen bara köpa en annan (så länge Apple inte har avbrutit den då). Det är (relativt) billigt, det passar faktiskt i min ficka, och det utför fortfarande de flesta grundläggande funktioner som en telefon ska kunna utföra. Dessutom är det inte som att jag ska köpa en Samsung. Jag värdesätter mitt eget liv alldeles för mycket för det.

Redaktörens rekommendationer: