Jag vet att det panderar, men jag bryr mig inte, jag vill ha de nya NES-kontrollerna för Nintendo Switch

Jag vet att det panderar, men jag bryr mig inte, jag vill ha de nya NES-kontrollerna för Nintendo Switch

Den försenade Nintendo Direct-händelsen som visades igår kväll var full av Nintendo godhet och vi kommer att täcka en hel del av det idag och under nästa vecka, men jag vill bara ta en sekund för att prata om dessa freaking NES-kontroller som Nintendo släpper till Nintendo Switch.

De är vackra. Ja, de är i grund och botten 30 år gamla kopior av de ursprungliga Nintendo Entertainment System-kontrollerna, men jag bryr mig inte, jag vill ha dem. Jag vill att de ska spela Nintendo Switch Onlines lista över NES-spel som följer med tjänsten. Jag vill se om och dessa kontroller kan fånga spänningen i min ungdom. Jag vill dock inte betala $ 60 för ett par av dem, men du och jag vet båda att jag kommer att göra det och jag ska göra det lyckligt och berusat av nostalgi.

Den nya handkontrollen passar perfekt med de 20 NES-spelen som lanseras med Nintendo Switch Online, och även om jag inte är en för att gå tillbaka och spela gamla spel ofta, är bekvämligheten och kontrollerna tillgängliga för Switch för att uppleva NES-titlar igen (vissa med ytterligare onlinefunktioner) är något jag kunde se mig njuta av i flera timmar.

nes byter kontrollenheter

Kontrollerna är trådlösa och laddas på samma sätt som Joy-Con-kontrollerna laddas genom sidospåren på Nintendo Switch-konsolen. Kontrollerna har också axelknappar, vilket är lite konstigt, men för något liknande desto mer funktionalitet desto bättre.

Styrenheten kommer att vara tillgänglig för förbeställning den 18 september, samma dag som Nintendo Switch Online-tjänsten lanseras.

Redaktörens rekommendationer