Recension: No Man’s Sky Next – en återgång till det nya och bekanta

Recension: No Man's Sky Next - en återgång till det nya och bekanta

De goda

Underbar

Uppdaterade biomer och planeter

Riktigt multiplayer

Förbättrat hantverk

Det dåliga

Buggy multiplayer

Några problem med stabilitet på PC-versionen

Universumet återställs igen och en ny uppdatering till världen är här.

Universum har genomgått vissa förändringar, vilket ibland orsakat fullständiga återställningar av planeterna, stjärnorna och svarta hål som ströts över en till synes ändlös yta. Den här uppdateringen, kallad, är den överlägset största och mest ambitiösa av alla uppdateringar från Hello Games.

Jag satte fot på min första planet. En snöig jävel med höga bergstoppar, något som aldrig sett förut. Det är kallt och jag måste fixa min kostym, skepp och blaster, annars dör jag här ute. Denna process känns som tidigare iterationer, men något är annorlunda – det är mjukare, mer intuitivt. Objekten har förändrats, men hantverket har förbättrats. Det här är trevligt.

nms nästa

En storm blåser in. Jag drar mig tillbaka till mitt nyligen fixerade rymdskepp. Det är inte mycket, men det är mitt. Pitter-patter av kallt regn slår mot mitt skrov, varnar mig för uppdaterade ljudeffekter, det är en liten funktion, men mycket välkommen. Nedsänkningen viskar mig bort.

Min utbildning är klar och jag har ett slagtapp och reparerat blaster. Jag flyger till rymden, där jag guidas till en annan planet för att sätta upp mitt första basläger. Tidigare uppdateringar introducerade byggnad, men det kändes aldrig komplett. ger en fullständig uppdatering av basbyggnaden och med den mer kontroll än någonsin. Jag är inte längre begränsad till byggnader och kvarter, jag kan nu bygga träväggar och golv och hitta ritningar för fler delar. Jag är inte begränsad till specifika markstycken, jag kan bygga i bergen eller på stranden. Du kan fortfarande bygga gårdar och dra nytta av ditt hårda arbete också.

nms nästa

Nu när jag har en hemmabas och ett skepp kan jag verkligen utforska universum. fortsätter med de senaste uppdateringarna genom att ha olika uppdrag och vägbeskrivningar du kan gå. Du kan ta reda på vad det innebär att vara resenär. Du kan ta dig till universumets centrum. Du kan gå utanför misshandlad väg och utforska nya planettyper, flyga genom uppdaterade moln och ta massor av bilder av underbara ringade planeter som bildades med Next.

Crafting har förbättrats – med nya föremål och ritningar som tar ut mycket av den monotona byggnaden som krävdes tidigare. Du kan lära dig mer om Gex, grodliknande varelser med ett mörkt förflutet. Du kan blanda dig med Vyken och hantera deras hausseartade, ofta imponerande konversationer. Sedan finns det Korvak, en robotras som uppenbarligen vet mer än vad de släpper. Du kan lära sig deras språk och använda din terrängmanipulator för att avslöja begravda skatter värda miljoner enheter.

Nya resenärer kommer att veta att fraktfartyg introducerades för efter att den släpptes släpp och därmed nya sätt att spela. Fraktbåtar var dock dyra, och många spelare tillbringade veckor och veckor med att slipa de krediter som behövdes. Med kan spelare följa historien och hälsas med en utmaning som ger dem ett fraktfartyg. En välkommen förändring som kommer att få nya spelare att delta i ännu en ny funktion i Next. Resenärer kan nu beordra en flotta på upp till trettio fartyg att delta i strid och gå på uppdrag för värdefulla skatter och krediter.

nms nästa

Jag utforskar en planet med låg tyngdkraft nu, en ny funktion som gör att jag hoppar och glider när en varning uppmanar mig till nyheter om en ny äventyrare som går med på mitt fyr. Förmodligen har den största och bästa uppdateringen presenterat sig – faktisk multiplayer. Med detta kan upp till fyra resenärer utforska universum tillsammans, utforska planeter, rädda fraktfartyg och bäst av allt – bygga baser på en enstaka planet.

Det är inte utan problem, men fördröjning händer, byggnader kan ha problem om de spelar utan den vän du gick med på. Det är inte perfekt, men att se dina vänner i deras nya, anpassade rymddräkter är något speciellt. Det blir kul att se vad Hello Games gör med det.

Mycket av kräver att spelarna skapar sitt eget spel. Det här är inte för alla, men om du letar efter en (mycket) öppen världsupplevelse med fantastiska platser och otaliga saker att göra, så finns det mycket bra här.

För fler spelnyheter och recensioner, kolla in:

De goda

Underbar

Uppdaterade biomer och planeter

Riktigt multiplayer

Förbättrat hantverk

Det dåliga

Buggy multiplayer

Några problem med stabilitet på PC-versionen