Recension: Pitaka MagDock allt-i-ett trådlös laddare

Recension: Pitaka MagDock allt-i-ett trådlös laddare

De goda

Den vridbara toppdesignen förvandlar laddaren till ett stativ

Magnetlås så att din telefon inte saknar en laddning

Att kunna ladda både en Apple Watch och iPhone samtidigt

Det extra 7800mAh-batteriet är en fin touch

Det dåliga

Ärligt talat kan jag verkligen inte hitta något negativt att säga om den här enheten.

Jag äger mycket Apple-saker. Till att börja med rockar jag en iPhone X. Jag äger också en Apple Watch. Och som alla bra Apple-fanboy har jag ett par AirPods (jag svär, jag är inte en jävel). Visst, de är alla fantastiska enheter, men när det är dags att ladda alla mina olika enheter kan upplevelsen vara allt annat än bra.

Sedan jag äger en Apple Watch har jag blivit mycket beroende av den för att kontrollera mina meddelanden. När jag måste ta bort den för att ladda måste jag förlita mig på min iPhone som någon sorts grottman. Jag menar, säkert, detta förväntas, och det tar bara ungefär en timme eller två tills klockan är fulladdad, men det är en konstant olägenhet som jag måste ta itu med dagligen.

Första världens problem vet jag.

Pitaka till undsättning

Tack och lov förändrades allt eftersom jag under de senaste veckorna har haft händerna på Pitakas nya MagDock. Det är en allt-i-ett-docka som kan ladda alla dina mobila Apple-enheter (iPhone, Apple Watch och AirPods) samtidigt utan att behöva ansluta en jävla sak.

pitaka magdock iphone

Du kanske tänker för dig själv: “OK, det är bara en trådlös laddare”, och för det mesta har du inte fel, men det här är en som du faktiskt vill använda. Heck, du ska använda om du äger två eller flera Apple-enheter.

Här är varför

När det gäller de flesta trådlösa laddare har du lagt ner telefonen. Så när som helst ett meddelande dyker upp måste du ta upp telefonen, låsa upp den och sedan svepa uppåt eller nedåt för att se dina meddelanden. Det tar totalt ungefär tre sekunder av ditt liv. Sanningen är, som en rödblodig amerikaner som är extremt online, har ingen tid för den där skiten.

Vad Pitika MagDock gör rätt är att den använder en innovativ vridbar toppdesign. Det betyder att det fungerar som ett stativ där du kan vinkla din telefon i bästa visningsvinkel. Så istället för att lägga den platt på en laddare, är den placerad vertikalt i perfekt läge. Det blir så rätt att när ett meddelande dyker upp på min telefon är allt jag behöver göra bara att titta på min telefon och Face ID låser automatiskt upp min telefon så att jag kan se vad meddelandet handlar om.

Och med de flesta trådlösa laddare, laddar du inte telefonen om du flyttar en liten tum från laddningsplattan. Pitika slog en magnet i enheten som automatiskt justerar din telefon när telefonen har placerats på dockan och håller den på plats.

En annan kopplingsfunktion är det inbyggda 7800mAh-batteriet. Det fungerar också som en bärbar batteriladdare. Det betyder att du kan ladda vilken som helst av dina Apple-enheter medan du är på språng. Oavsett om du reser, fördröjer på ett kafé eller när du tar en doo-doo på jobbet; du har det alternativet. Enheten jag fick hade dock inte det externa batteriet, men ett batteri är ett batteri, så du får idén.

När det gäller laddning av Apple Watch handlar det om samma upplevelse som du skulle uthärda med någon annan Apple Watch-laddare. Den enda skillnaden med detta är att istället för att lägga den platt lägger du klockan på sidan. Det är inget banbrytande, men det viktigaste takeaway är att du kan ladda både din iPhone och Apple Watch samtidigt. Pitakas MagDock stöder alla Apple Watch-serierna och passar också de flesta fall och band.

Vad sägs om AirPods?

Eftersom Apple antydde att de nya AirPods som kunde laddas trådlöst tidigare i september, fann Pitaka att det var helt naturligt att inkludera en trådlös laddningsplatta som trådlöst kunde ladda de nya AirPods. Den enda kickern är att Apple ännu inte meddelade några hörlurar. Så uppenbarligen kunde jag inte testa detta.

Istället för en AirPod-laddare låter företaget dig köpa ytterligare kuddar för att fästa i din MagDock, du vet, bara om du är den typ av monster som behöver ladda två telefoner samtidigt.

Av någon anledning har enheten till och med sin egen följeslagare-app för iOS och Android, och den låter dig hålla koll på din laddningsstatus. Det skickar dig också varningar när ditt MagDock-batteri tar slut på juice eller när det kopplas ur. Behöver du verkligen det? Förmodligen inte, men jag antar att det är till hjälp och en extra fin touch.

Slutlig dom

Pitakas MagDock-regler. Återigen hade jag inte det inbyggda 7800 mAh batteripaketet med min granskningsenhet, men ärligt talat påverkade det inte ens mina övergripande tankar om det. Som om jag har blivit så van vid det, sitter min tidigare trådlösa laddare bara patetiskt där och vältar sig i medlidande och väntar tålmodigt på sin tur igen.

Den viktigaste takeaway här är att kan ladda din Apple Watch och iPhone samtidigt. Visst, om du gör en enkel sökning på Amazon finns det enheter som denna i dagar och dagar, men ingen gör det bättre än detta. Den vridbara toppdesignen äger. Den magnetiska låsfunktionen är en fin touch. Och Apple Watch-laddaren är, det är bara en Apple Watch-laddare. Men totalt sett är detta en solid enhet när du tar in det extra batteriet tillbaka.

Om du är någon som sitter vid sitt skrivbord hela dagen och äger två eller flera Apple-produkter som kan ladda trådlöst, rekommenderar jag helt att ta upp en av dessa valpar.

Pitaka MagDock finns för närvarande tillgänglig för förbeställning på Kickstarter.

De goda

Den vridbara toppdesignen förvandlar laddaren till ett stativ

Magnetlås så att din telefon inte saknar en laddning

Att kunna ladda både en Apple Watch och iPhone samtidigt

Det extra 7800mAh-batteriet är en fin touch

Det dåliga

Ärligt talat kan jag verkligen inte hitta något negativt att säga om den här enheten.