Recension: UPLIFT Skrivbord med justerbar höjd

Recension: UPLIFT Skrivbord med justerbar höjd

De goda

Fast som en sten i alla höjder

Flera skrivbordsmaterial om du inte gillar bambu

Nämnde jag inget vacklande?

Tillbehör genom wazoo

Branschledande 7 års garanti (12 med ytterligare förlängning)

Det dåliga

Kan bli spenderande en gång helt specced

Kommer att vara tungt att komma in i din lägenhet om ingen hiss

Vi har alla sett artiklarna varnar för fallgroparna i våra stillasittande moderna liv. Brist på aktivitet är en enorm affär, särskilt eftersom våra jobb blir allt mindre manuella. Vi kan stå upp och slå tillbaka genom att, väl, stå upp. Det är kärnan i sit-stand-skrivbordsrörelsen, som den här modellen från en av branschledarna, UPLIFT Desk.

I likhet med sit-stand riser som jag nyligen tittade på, gör det att du kan vara mer aktiv genom att ändra din arbetsposition. Hur det skiljer sig är att benen på skrivbordet ger höjdjustering. Det borde betyda de problem som jag hade med stabilitet när jag ändrade höjder och skakningar när jag skriver är inte en övervägande här. Det betyder också att det mesta av skrivbordet är användbart för arbete, med nästan allt det kan användas om du lägger till tillbehör som en skärmarm eller tangentbordslåda, som i den här modellen som UPLIFT skickade över.

UPLIFT Desk uppstod 2011 när ledande ergonomiska experter, Human Solution, beslutade att göra branschledande sit-stand-lösningar till ett överkomligt pris. Sedan dess har deras expertteam utökat sortimentet med höjdjusterbara skrivbord, stående skrivbordsomvandlare, ergonomiska stolar och nästan alla kontorsaccessoarer du kan tänka dig. På allvar kan du specificera ditt skrivbord med ytterligare skåp, paneler – även löpband under skrivbord eller stillastående motionscyklar. Alla deras produkter är skapade med en användarfokuserad design och syftar till att göra dig “lyckligt produktiv”.

lyft skrivbord med tangentbordet ut

En upplyftande upplevelse

Som du kan se i den första bilden nedan, kom skrivbordet i ett antal välförpackade lådor. Var inte som jag – få en vän som hjälper dig att flytta dem till ditt kontor. Skrivbordet och bunten med benen är kraftigt besvärliga för en person att klättra uppför trappan. I själva verket, enligt FedEx, tippade den totala leveransen vågen på 167 pund. Okej, vikt är inte en indikator på kvalitet men det kan indikera kvalitetsmaterial och solid byggnad. Du vill också att en vän ska hjälpa dig att vända på skrivbordet när du har monterat det – medan du kan göra det ensam skulle det vara mycket lättare med hjälp.

När du lägger skrivbordet på golvet lägger du sedan ramen för benen på de förborrade hålen. Det här var lätt att göra, till och med solo. Nästa del var lite mer knepig och krävde att man håller ned benen på ramen medan man skruvar fast dem. Det finns inga pinnar eller några andra guider som hjälper till med detta, så jag rekommenderar att du sätter in en bult snabbt för att balansera foten på skrivbordet medan du sätter på de andra tre. När bultarna är åtdragna är rörelse inte ett övervägande, det är bara en mindre fråga vid montering. Hålen för kontrollboxen och fjärrkontrollpanelen är också förborrade, vilket är bra att se. Ström- / styrledningarna för kontrollboxen och benen har PCI-E-kontakter, vilket jag tyckte var intressant. Jag ser inte ofta icke-proprietära kontakter används, så bra gjort för UPLIFT Desk med standardiserade.

[envira-gallery slug=”uplift-desk-assembly”]

UPLIFT Desk levererar också kabelhanteringsband så att extra kablar kan städas bakom ramen så att du inte ser den. Jag fann att 3M-stödet på dessa drogs bort från ramen under vikt. Detta kan bero på värmen under frakt, vi gick igenom en 90f + värmebölja. Kabelbanden har ett hål i sig så att du också kan skruva fast dem på ramen, vilket jag valde. Du vill förborra hål för detta eftersom bambu är svår att skruva in. Jag markerade min borr med lite tejp så jag gick inte längre än 1/2 ″ medan jag gjorde det.

Sedan blev spåret till tangentbordslådan lagt över ramen och lite (självförsörjad) RGB-belysning skruvades fast på baksidan. Jag har också lagt till ett stöd för den kraftkonditioneringsapparat som jag använder som en kraftstång för min lägenhet konstiga ledningar. Detta har kontinuerligt sparat min hårdvara, och jag rekommenderar en om du har konstiga strömproblem.

One-touch-funktionen för den programmerbara styrenheten är sublim. Supermjuk och snabb. På allvar, jag litar knappt på mig själv att hålla ett glas vatten så, vilket möjligen banar väg för våra framtida robotöverherrar.

Vänd fantastiskt

Vänd på skrivbordet, det fanns bara några fler saker att göra innan jag lade till min datorinstallation. Genomföringarna fylldes in, en med ett hål för kablar och en med en tvåuttags strömstång. Fjärrkontrollen för benen fick en fabriksåterställning så den hade en ren skiffer för mig att programmera. Jag programmerade sedan in min sitt- och ståhöjd så att jag kan göra justeringar med en knapptryckning när jag började använda skrivbordet. Detta var enkelt och skrivbordet rörde sig smidigt utan att ryck hela tiden.

Då var det dags att sätta på Horizon-skärmfästet. Det var enkelt att klämma fast det på skrivbordet (jag kunde också ha använt en av genomföringarna). Vad jag inte var säker på är om den kunde stödja min 32 ″ Viotek-skärm. Denna behemoth väger in på drygt 20 kg när Horizon-fästet säger att det är upp till 18,7 kg. Med stativet borttaget vägde det mindre än så, så Horizon-fästet vann. Verkligen imponerad av detta skärmfäste, det behöver bokstavligen bara ett finger för att röra sig. Jag har vänner med den här skärmen som inte kunde få sina skärmarmar att hålla den, så full poäng till UPLIFT för denna design.

Det är riktigt vackert när allt är monterat och anslutet, eller hur? Fullt specificerad så här kommer den ut på $ 1 067,00. Du kan få basramen med en bambutopp från $ 495.

[envira-gallery slug=”uplift-desk”]

Accessorize det

UPLIFT Desk skickade också över en mängd tillbehör till skrivbordet. Det finns ett fastspänningsskydd som ansluts på en sida för att ge dig fler kraftalternativ. Detta har också två USB-strömportar för ytterligare verktyg. De skickar över sin vanliga UPLIFT-märkta anti-trötthetsmatta och även deras E7-aktiva anti-trötthetsmatta. Det sista är intressant, eftersom det har vinklade sektioner för att du ska sträcka ut dina benmuskler medan du arbetar, och kulformade områden för att sträcka fötterna. Att kunna ändra din hållning och stretch har verkligen hjälpt mig att anpassa mig till att stå i perioder medan jag skriver.

lyft skrivbordets tangentbordslåda

Sedan finns det stora tangentbordslådan med spåravståndet. Detta låter dig skjuta tangentbordet bakåt under skrivbordet för att få mer skrivbordsutrymme att arbeta med. Jag har använt det som en hållare för mitt redigeringstangentbord, eftersom jag ofta har två tangentbord som används samtidigt. De skickade också över sitt kabelhanteringssats. Som du kan se på bilderna före / efter nedan – det gör verkligen ett bra jobb. Eftersom det inte finns några skrymmande lådenheter som du normalt skulle leda ledningar bakom detta är det en livräddare. Trassligt skrivbord, rörigt sinne – det är det jag alltid säger.

[envira-gallery slug=”uplift-desk-accessories”]

Slutsats på UPLIFT stående skrivbord

fullt glas vatten går upp på det justerbara skrivbordet

Oavsett dina tankar om sit / stand-trenden, skulle du ha svårt att hitta ett snyggare skrivbord för pengarna. UPLIFTdesk är solid byggd, behaglig för ögat och har ett ständigt ökande tillbehörssortiment som passar nästan alla smaker (och plånböcker). Jag älskar hur väldesignat och utformat det är, vilket är det viktigaste man ska leta efter när man handlar efter ett skrivbord.

Det faktum att det kan anpassas till ett stående skrivbord med en knapptryckning är nästan magiskt, och de påstådda hälsofördelarna är en extra bonus. Jag har bara använt mina i en månad eller så nu och jag känner mig redan friskare.

Redaktörens rekommendationer

De goda

Fast som en sten i alla höjder

Flera skrivbordsmaterial om du inte gillar bambu

Nämnde jag inget vacklande?

Tillbehör genom wazoo

Branschledande 7 års garanti (12 med ytterligare förlängning)

Det dåliga

Kan bli spenderande en gång helt specced

Kommer att vara tungt att komma in i din lägenhet om ingen hiss