Så här avblockerar du någon på Instagram

Så här avblockerar du någon på Instagram

Vill du avblockera en person som du nyligen har blockerat? Det är super lätt att göra.

Det slutar ofta med att vi vill blockera någon på sociala nätverkssajter och samma behov gäller för Instagram. Det finns många anledningar att blockera någon. Kanske förföljer ditt ex dig nästan, eller så har du haft en stor kamp med din BFF … oavsett anledning, det är alltid ett alternativ på dessa plattformar.

Om beslutet har fattats i heta ögonblicket och du har några ångrar, låt oss kolla hur Instagram avblockering fungerar och hur du avblockerar någon på Instagram på både webb- och appversioner.

Hur blockering och avblockering av någon fungerar på Instagram

Att blockera användare på Instagram gör följande:

Hindrar den blockerade användaren från att se dina inlägg och berättelser Tillåter inte blockerade användare att hitta dig med hjälp av sökalternativet Låt inte personen skriva via den privata budbäraren Personen kan inte följa dig längre

När du väl har blockerat någon kommer innehållet i det blockerade kontot att förbli dolt och det kommer även de gillade inläggen från din vägg att göra. Åtminstone tills du avblockerar kontot. När du har avblockerat kontot visas de gillade inläggen igen. Detta blockerar dock bara kontot och användare kan logga ut och logga in på ett nytt för att se ditt innehåll. Det enda sättet att motverka detta är att privata ditt konto.

Om du undrar hur du ändrar sekretessinställningarna för ditt konto, gör du så här:

För Android och iOS

1. Klicka på Profilikon finns i nedre högra hörnet.

2. Klicka här på Hamburgare ikon (Android) och tryck sedan på på inställningar ikon.

Om du har en iPhone trycker du på på Menyikon (tre punkter) och välj sedan inställningar.

3. Gå sedan vidare till konto avsnitt och leta efter Privat konto. Flytta skjutreglaget för till placera.

hur man avblockerar någon på instagram

När en bekräftelsedialogruta visas trycker du lätt på OK för att fortsätta och detta kommer att göra din Instagram-profil privat.

Webbversion

1. Besök instagram.com och logga in med dina referenser.

2. Klicka på Profilikon i det övre högra hörnet.

3. Klicka sedan på inställningar ikonen bredvid Redigera profil alternativ.

4. Från rullgardinsmenyn väljer du Sekretess och säkerhet.

hur man avblockerar någon på instagram

3. Här på denna sida, under Kontos integritet kryssa i rutan för a Privat konto.

Notera: Det finns bara en fråga, när du avblockerar någon på Instagram skulle de inte automatiskt “följa” dig igen och du måste meddela dem att göra det.

Låt oss nu komma till det primära problemet: avblockeringsdelen!

Hur man avblockerar någon på Instagram för Android och iPhone

1. Gå först till kontot du har blockerat

2. Klicka på Profil för att öppna den.

3. Tryck här på Meny ikon finns i det övre högra hörnet och välj Avblockera från menyn

När en dialogruta visas för bekräftelse, tryck på på Ja, jag är säker att göra så.

hur man avblockerar någon på instagram

Om du använder den senaste versionen av Instagram-appen; sedan kan du avblockera användare genom att trycka på det blå Avblockera bar finns i användarprofilen.

Avblockera någon som använder Instagram för webben

1. Som diskuterats ovan, hitta profilen för användaren du vill avblockera.

2. I användarprofilen klickar du antingen på det blå Avblockera bar eller tryck på Meny ikon och välj Avblockera.

hur man avblockerar någon på instagram

När bekräftelsedialogrutan öppnas väljer du avblockera för att bekräfta beslutet.

Låt oss nu hjälpa dig med något knepigare.

Så här hittar du listan över blockerade användare på Instagram

Det finns tillfällen när du vill se listan över personer du har blockerat av någon anledning. Om du använder Instagram på iOS eller Android kan du enkelt hitta listan. Här är vad du behöver göra för att kontrollera listan:

1. Starta Instagram-appen och tryck på Profilikon i det nedre högra hörnet.

2. Klicka här på Hamburgare ikon (Android) och tryck sedan på på inställningar ikon.

hur man avblockerar någon på instagram

I fallet med iPhone, tryck på Menyikon (tre punkter) och välj sedan Inställningar.

2. Gå sedan vidare till Sekretess och säkerhet avsnittet och tryck på Blockerade konton. Här hittar du en lista över de användare du har blockerat under din livstid.

hur man avblockerar någon på instagram

Om du föredrar att använda Instagram-webbversionen saknas tyvärr samma funktion just nu.

Hur man avblockerar användare som också har blockerat dig

Så frustrerande som det låter kan du också avblockera någon som har blockerat dig, förutsatt att det exakta användarnamnet är känt för dig och kontot används.

Metod ett

1. Klicka på Instagram Ikon för direktmeddelande finns i det övre högra hörnet av ditt flöde

2. Klicka här på den här skärmen på ‘+‘finns i det övre högra hörnet för att starta ett nytt meddelande.

2. Nästa, skicka dig själv meddelandet inklusive användarnamnet för kontot du vill avblockera. Sätt användarnamnet i kroppen, t.ex. @ user123.

3. När du skickat meddelandet aktiveras användarnamnet för just den användaren eller förvandlas till en länk.

hur man avblockerar någon på instagram

4. Öppna användarprofilen och välj Avblockera och bekräfta ditt val.

Metod två

1. Besök instagram.com och logga in med dina uppgifter.

2. Skriv instagram.com/username i adressfältet.

Till exempel https://instagram.com/deadbycrushing

I ovanstående URL är ”deadbycrushing” mitt användarnamn. Du måste ersätta med användarnamnet du vill avblockera

När du har öppnat profilen följer du samma procedur som diskuterats ovan för att avblockera användaren.

Du måste lägga till Instagram-kontot igen

När du blockerar någon på Instagram följer du dem automatiskt.

När som helst, om du bestämmer dig för att avblockera någon på Instagram för att börja se deras flöden igen, fungerar inte bara avblockering av dem. Du måste besöka deras profil och följa den igen.

Har du ett privat Instagram-konto? Det är ett bra sätt att ta bort anhängare

En av de bästa sakerna med att blockera användare på Instagram är att det ger dig makten att bara inkludera utvalda vänner som du litar på.

För att lägga till ett privat Instagram-konto måste användarna skicka en följdförfrågan till kontoinnehavare, om de endast accepterar inbjudan blir du en del av deras följarelista. Privata konton på Instagram är ett bra alternativ för användare som bryr sig om deras integritet.

Med stegen som diskuteras i följande rader behöver du inte blockera någon eftersom du i hemlighet kan ta bort privata Instagram-följare. Här är vad du behöver göra:

1. Starta Instagram-appen och tryck på Profilikon finns i det nedre högra hörnet.

2. Klicka här på ‘Efterföljarealternativet högst upp.

3. Bläddra ner i listan över anhängare tills du hittar de användare som du vill ta bort. Tryck på (Tre prickar) Mer ikon bredvid knappen Följ eller Följ.

När Ta bort följare dialogrutan visas, tryck på Ta bort för att bekräfta åtgärden.

hur man avblockerar någon på instagram

Så här avblockerar du någon på Instagram Även om det verkar som en massa steg är det verkligen inte alltför komplicerat, det tar bara att veta var man ska leta och vad man ska klicka på och förhoppningsvis hjälpte den här guiden dig med det.

För fler instruktionsguider, se till att kolla in: