Zuckerberg verkar föreslå att förintringsförnekare har en plats på Facebook

Zuckerberg verkar föreslå att förintringsförnekare har en plats på Facebook

Mark Zuckerberg har gått in i några nya kontroverser. I en intervju med sa Facebook-grundaren att förintelseförnekare borde få lägga upp kommentarer på webbplatsen för sociala nätverk. Strax efter försökte han ändra dessa kommentarer, vilket antagligen ökar förvirringen, som du kan se nedan.

När han nyligen talade till redaktören Kara Swisher på sin podcast om tekniska kontroverser, noterade Zuckerberg att trots att han var judisk, tyckte han inte att Facebook-plattformen borde ta ner innehåll från förintelseförnekare.

När transkriptet lyder:

Jag tycker att det är djupt stötande. Men i slutet av dagen tror jag inte att vår plattform ska ta ner det eftersom jag tror att det finns saker som olika människor får fel. Jag tror inte att de får fel, men jag tror-

När det gäller förintringsförnekarna kan de vara det, men fortsätt.

Det är svårt att påtvinga avsikt och att förstå avsikten. Jag tror bara, så avskyvärda som några av dessa exempel är, jag tror att verkligheten också är att jag får saker fel när jag talar offentligt. Det är jag säker på att du gör. Jag är säker på att många ledare och offentliga personer som vi respekterar gör också, och jag tycker bara inte att det är rätt att säga, ”Vi kommer att ta någon från plattformen om de får fel på saker, till och med flera gånger.” (Uppdatering: Mark har förtydligat dessa kommentarer här: “Jag tycker personligen att förnekelse av förintelsen är djupt stötande, och jag tänkte absolut inte försvara avsikten hos människor som förnekar det.”)

Vad vi kommer att göra är att vi säger, ”Okej, du har din sida, och om du inte försöker organisera skada mot någon eller attackera någon, kan du lägga upp det innehållet på din sida, även om folk kanske håller inte med det eller tycker det är stötande. ” Men det betyder inte att vi har ett ansvar att distribuera det i News Feed. Jag tror att vi faktiskt tvärtom-

Strax efter intervjun försökte Zuckerberg gå tillbaka sina kommentarer. I ett e-postmeddelande noterade han att han anser att ”förnekelse av förintelsen är djupt stötande” och förklarar att han ”inte tänkte försvara avsikten hos människor som förnekar det.”

Vidare:

Vårt mål med falska nyheter är inte att hindra någon från att säga något osant – utan att stoppa falska nyheter och felinformation som sprids över våra tjänster. Om något sprids och bedöms som falskt av faktakontrollerna skulle det förlora den stora majoriteten av sin distribution i News Feed. Och naturligtvis om ett inlägg korsade gränsen för att förespråka våld eller hat mot en viss grupp skulle det tas bort. Dessa frågor är mycket utmanande men jag tror att det bästa sättet att bekämpa stötande dåligt tal ofta är med bra tal.

Facebook befinner sig i en svår position. Å ena sidan är yttrandefrihet definitivt en sak, men man kan hävda att det också är en plattforms lika stora Facebooks ansvar att analysera vad som finns på webbplatsen.

I ett uttalande från Facebook, “Att minska distributionen av felinformation – snarare än att ta bort den direkt – slår rätt balans mellan fritt uttryck och en säker och autentisk gemenskap. Det finns vissa former av felinformation som har bidragit till fysisk skada, och vi gör en policyändring som gör det möjligt för oss att ta ner den typen av innehåll. ”

Men låt oss inte glömma att den toxiciteten ibland är ok på Facebook, enligt en nyligen dold rapport.

Vad jag misstänker att Zuckerberg försökte säga är att Facebook inte borde förväntas fånga och ta bort allt som läggs upp i sitt stora nätverk, även om innehållet är konstigt och fel. Jag är dock inte säker på att alla håller med om den bedömningen. Istället skulle jag förvänta mig några ytterligare ursäkter från Zuckerberg innan detta dör.

För mer sociala och tekniska nyheter, kolla in: